I vores sport kommer vi heldigvis meget sjældent alvorligt til skade, men med høj fart og fokus hænder det alligevel fra tid til anden at skytter får alvorlige muskel- og seneskader men også i forbindelse med baneopbygning- samt nedrivning er set alvorlige snitsår og andre læsioner.

I forbindelse med sidste weekends stævne i Tyskland, hvor én af de danske skytter kom til skade under et stævne og fik behov for at blive tilset på sygehuset, opstod der spørgsmålet om det gule sygesikring var dækkende?

Det gule sygesikringsbevis er dækkende som rejseforsikring inden for EU og EØS-landene, men KUN til og med 31/7-2014! 

Det er vigtig at vide at pr. 1/8-2014 skal du benytte det blå EU-sygesikringskort eller en privat rejseforsikring, det blå sygesikringsbevis er der ca. 2-3 ugers leveringstid på.

european-health-insurance-card

Det blå EU-sygesikringskort dækker ved midlertidige ophold (dvs. op til 1 år) i EU og EØS-landene – det vil sige EU-landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Hvis du rejser i et land, som ikke er et  EU og EØS-landene, bør du i stedet tegne en privat forsikring, der dækker behandling af evt. sygdom, ellers kan du risikere det bliver en meget dyr fornøjelse, men det kan også være en god idé inden for EU- og EØS-landende. EU-sygesikringen dækker nemlig kun, hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du opholder dig i. EU-sygesikringen dækker altså normalt ikke behandling på private hospitaler eller klinikker.
Dertil kommer at EU-sygesikringskortet kun giver dig adgang til de samme ydelser og på de samme vilkår som borgerne i det land, du opholder dig i. Du kan derfor komme til at betale en del af behandlingen selv, hvis det gælder for sikrede i det pågældende land.

Det er også vigtigt at vide at EU-kortet IKKE dækker planlagt behandling, og behandling, der med rimelighed kan vente, til du er tilbage i Danmark igen, er heller ikke dækket.

Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. Sygesikringskortet dækker både akut sygdom/tilskadekomst og såkaldt ‘behovsbestemt sygehjælp’. Det er lægen i det pågældende land, der afgør, hvilken behandling der er nødvendig under opholdet. Det afhænger bl.a. af, hvor længe du skal opholde dig i landet, og hvilken behandling der er tale om. Ønsker du ikke behandling i det pågældende land og vil du heller hurtigt hjem til DK med særtransport vil disse udgifter kun kunne dækkes via en god privat rejseforsikring.

Så 2 gode råd til den aktive konkurrenceskytte der kommer uden for landets grænser

  1. Få bestilt det blå EU-sygesikringskort
  2. Få en god privat rejseforsikring, men ved aldrig hvornår uheldet er ude

 

Hvor bestiller jeg det blå EU-sygesikringskort? 

Du skal bestille det blå EU-sygesikringskort digitalt på borger.dk.
Det tager 2-3 uger fra du har bestilt kortet, til du modtager det.